خدمات پشتیبانی

راهنمای نصب ترانسمیتر فشار

ترانسمیتر فشار

ترانسمیتر فشار یک تجهیز اندازه گیری فشار است که متناسب با میزان فشار اعمال شده به ورودی آن، یک سیگنال الکتریکی استاندارد و تقویت شده و قابل فهم برای سایر تجهیزات و کنترل کننده ها تولید می کند.

نصب صحیح ترانسمیتر فشار

ترانسمیتر های فشار در صنایع مختلف به طور گسترده ای استفاده می شوند و برخی از آنها نیازمند نصب با روش های خاص می باشند. نصب صحیح ترانسمیتر فشار و شرایط محیطی از جمله عوامل بسیار موثر در افزایش طول عمر ترانسمیتر فشار می باشند.  به عبارت دیگر رعایت قوانین مرتبط با نصب منجر به افزایش طول عمر ترانسمیتر فشار شده و خروجی آن را برای مدت زمان طولانی دقیق و ثابت نگه می دارد. در این مقاله به بررسی دقیق کلیه نکات مهم مرتبط با نصب مکانیکی (اتصال به فرآیند) و نصب الکتریکی ترانسمیتر فشار و شرایط محیطی پرداخته خواهد شد.
به زندگی یک مهندس خوش آمدید … به هرجا نگاه کنید یک مشکل می بینید !!!

نکات مربوط به نصب مکانیکی ترانسمیتر فشار:

وارد کردن نیروی مناسب به ترانسمیتر فشار هنگام نصب

به هیچ عنوان به طور مستقیم به بدنه و یا هوزیگ ترانسمتیر فشار هنگام نصب، نیرو وارد نکیند. این کار منجر به آسیب رسیدن به مدار های داخلی ترانسمیتر خواهد شد.
در اکثر موارد با استفاده از یک آچار شش گوش مناسب می توان ترانسمیتر فشار را از قسمت مشخص پیچ و به فرآیند متصل نمود.

 

نکات مربوط به نصب مکانیکی ترانسمیتر فشار

 

نکات مربوط به نصب مکانیکی ترانسمیتر فشار

 

عدم استفاده از تفلون و سایر نوارها برای آب بندی ترانسمیتر فشار

هرگز از نوار های تفلون و یا سایر نوارها به منظور مهر وموم و آب بندی ترانسمیتر  های فشار استفاده نکنید. بلکه فقط از واشر های آب بندی (Sealing) که توسط تولید کنندگان بر روی پورت فشار ترانسمیتر فشار قرار داده شده استفاده کنید.

 

اتصال ترانسمیتر فشار به فرآیند

به هیچ عنوان ترانسمیتر فشار را به صورت مستقیم به لاین (خطوط لوله) و مخازن تحت فشار متصل نکنید،  این کار منجر به Overpressure (فشار مازاد) و آسیب رسیدن به دیافراگم ترانسمیتر فشار خواهد شد.  ابتدا با استفاده از ولوها (Valves)، شیرهای منیفولد (Manifolds Valve) و انواع ولو بلاک ها (Valve blocks) مسیر رسیدن سیال به ترانسمیتر فشار را مسدود نمایید و سپس از بعد از نصب ترانسمیتر فشار به فرآیند مجددا مسیر سیال را باز نمایید. استفاده از این روش برای تعمیر و نگهداری هر چه راحت تر تجهیزات نیز توصیه می شود.

بیشتر بخوانید : تابلو برق چیست؟ (بررسی کامل)

بیشتر بخوانید :چیلر و هر آنچه راجع به آنها باید بدانید

 

  اندازه گیری فشار دیفرانسیل برای نظارت بر ارتفاع سطح

 

به هیچ عنوان ترانسمیتر فشار را به صورت مستقیم به لاین (خطوط لوله) و مخازن تحت فشار متصل نکنید

 

محافظت از ترانسمیتر فشار در برابر فشار شکن ها

به منظور جلوگیری از صدمات ناشی از افزایش ناگهانی فشار، نوسانات و ارتعاشات سیال، پدیده ضربه قوچ (چکش آبی – Water Hammer) و کاویتاسیون )حفره زایی(Cavitation – و غیره می توانید در مقابل ترانسمیتر از اسنابر (Snubber) و محافظ اور پرشر(Overpressure protector) استفاده نمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله مرتبط با اسنابر فشار و محافظ اور پرشر (محافظ فشار مازاد) مطالعه شود.

 

محافظت از ترانسمیتر فشار در برابر فشار شکن ها

 

محافظت از ترانسمیتر فشار در برابر فشار شکن ها

 

تاثیر شوک و لرزش در طول عمر ترانسمیتر های  فشار

شوک و لرزش از دیگر پدیده های مکانیکی موثر در کاهش طول عمر ترانسمیتر های  فشار می باشند. در محل نصب ترانسمیتر فشار باید اقدامات لازم جهت به حداقل رساندن این دو پدیده صورت گرفته باشد در غیر این صورت به مرور زمان خروجی ترانسمیتر دچار خطا و انحراف شده و یا ترانسمیتر به طور کامل از کار خواهد افتاد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله مرتبط با شوک و لرزش مطالعه شود.

 

تاثیر شوک و لرزش در طول عمر ترانسمیتر فشار

 

بیشتر بخوانید : گواهینامه ATEX و IECEx چیست ؟

بیشتر بخوانید : سنسور فشار چیست؟

نکات نصب مربوط به شرایط محیطی ترانسمیتر فشار

دمای محیط محل نصب ترانسمیتر فشار

در شرایطی که دمای محیط محل نصب ترانسمیتر فشار (Operating or Ambient Temperature) ، بیشتر از محدوده دمای محیط مجاز ذکر شده برای تراسنمیتر باشد می توان از دیافراگم سیل به همراه کپیلاری استفاده استفاده نمود و محل نصب ترانسمیتر را به نقطه ای دورتر با دمای مناسب انتقال داد.
جهت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر مقاله مرتبط با دیافراگم سیل و کپیلاری مطالعه شود.

رطوبت و درجه حفاظت در برابر نفوذ (IP)

محیط نصب ترانسمیتر های  فشار باید از لحاظ میزان رطوبت (Humidity) با درجه محافظت در برابر نفوذ یا IP ذکر شده داخل مشخصات فنی ترانسمیتر مطابقت کامل داشته باشد در غیر این صورت نفوذ غیر مجاز رطوبت و آب داخل ترانسمیتر های  فشار به سرعت منجر به خرابی آن خواهد شد و می تواند خسارت های زیاد در پی داشته باشد.

 

  اتوفرتاژ پایداری نقطه صفر را در سنسورهای فشار تضمین می‌کند

محیط نصب ترانسمیتر فشار باید از لحاظ میزان رطوبت (Humidity) با درجه محافظت در برابر نفوذ یا IP ذکر شده داخل مشخصات فنی ترانسمیتر مطابقت کامل داشته باشد

نکات نصب الکتریکی ترانسمیتر فشار

سیم بندی جریانی و ولتاژی

حتما قبل نصب ترانسمیتر  های فشار به نوع خروجی آن توجه داشته باشید. در صورتی که خروجی از نوع جریانی (۴ … ۲۰ mA) است از روش سیم بندی ۲ سیمه و در صورتی که خروجی از نوع ولتاژی (۰ … ۵ VDC – ۰ … ۱۰ VDC) می باشد از روش ۳ سیمه استفاده نمایید.
اشتباهات رایج و متداول در سیم بندی مانند پلاریته معکوس (Reverse Polarity) و اتصال کوتاه (Short-Circuit) میان پین های ترانسمیتر باعث خراب شدن ترانسمیتر فشار خواهد شد، بنابراین جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله مرتبط با سیم بندی سنسور فشار مطالعه شود.

اتصال صحیح کابل

قطر خارجی کابل باید با گلند کابل (Cable gland) کانکشن الکتریکی مطابقت داشته باشد. مهر موم های آب بندی تعبیه شده بر روی کانکشن الکتریکی تاثیر مستقیمی بر روی IP ترانسمیتر فشار دارند. بنابراین استفاده از کلیه مهر وموم های آب بندی و عبور کابل از میان آن ها و گلند کابل الزامی می باشد.
حتما از سالم بودن کابل و کلیه مهر و موم های آب بندی اطمینان حاصل نمایید.

 

قطر خارجی کابل ترانسمیتر فشار باید با گلند کابل (Cable gland) کانکشن الکتریکی مطابقت داشته باشد.

 

بیشتر بخوانید :چگونگی اتصال صحیح سنسور فشار به سیستم ارتینگ

بیشتر بخوانید :نکات مهم شوک و لرزش

کابل شیلد دار

جهت کاهش تاثیرات نویز بر روی ترانسمیتر های  فشار حتما از کابل های شیلد دار استفاده کنید. این کابل ها در برابر میدان مغناطیسی مانند یک سپر دفاعی عمل می کند و تاثیرات نویز را به حداقل می رسانند. توجه داشته باشید که یک سمت شیلد به صورت اتصال باز و سمت دیگر آن به سیستم ارتینگ مرکزی متصل گردد. به هیچ عنوان شیلد به پایه ارت ترانسمیتر فشار متصل نشود.

 

  تبدیل خوانش عمق غیر ونتد و فشار بارومتریک، به عمق واقعی

جهت کاهش تاثیرات نویز بر روی ترانسمیتر فشار حتما از کابل های شیلد دار استفاده کنید.

اتصال ترانسمیتر فشار به سیستم ارتینگ استاندارد

اتصال ترانسمیتر فشار به سیستم ارتینگ استاندارد امری بسیار بسیار مهم و ضروری است. در واقع یکی از اصلی ترین دلایل خرابی ترانسمیتر های فشار عدم اتصال پایه ارت آن ها به سیستم ارتینگ استاندارد و اثرات ولتاژ اسپایک و شوک های ولتاژی لحظه ای می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله مرتبط با اتصال سنسور فشار به سیستم ارتینگ استاندارد مطالعه شود.

روشنایی بهینه

حتی نوردهی در محل نصب ترانسمیتر فشار می تواند منجر به خرابی آن شود !!!
لامپ های فلورسنت به یک ولتاژ اولیه بالا برای روشن شدن نیاز دارند. این ولتاژ می تواند به عنوان یک ولتاژ اسپایک (Voltage spikes) به ترانسمیتر فشار نزدیک آن منتقل شود. همچنین می تواند باعث ایجاد یک میدان مغناطیسی قوی شده و در عملکرد ترانسمیتر فشار اختلال ایجاد کند.
بنابراین از نصب ترانسمیتر فشار در زیر یا نزدیک لامپ فلورسنت و یا در نزدیکی موتور های الکتریکی و تجهیزاتی که نیاز به ولتاژ اولیه بالا جهت راه اندازی دارند، خودداری نمایید.

محل قرار گیری کابل

محل قرار گیری کابل باید به گونه ای باشد که از رسیدن تدریجی رطوبت به کانکشن الکتریکی جلوگیری شود.

 

محل قرار گیری کابل باید به گونه ای باشد که از رسیدن تدریجی رطوبت به کانکشن الکتریکی جلوگیری شود.

 

محل قرار گیری کابل باید به گونه ای باشد که از رسیدن تدریجی رطوبت به کانکشن الکتریکی جلوگیری شود.

 

نکات مربوط به اندازه گیری فشار گاز ها

برای اندازه گیری فشار گاز، لازم است تا ترانسمیتر فشار را تا حد امکان نزدیک به خط لوله و در بالا خط با زاویه ۹۰ درجه نصب نمود.

 

برای اندازه گیری فشار گاز، لازم است تا ترانسمیتر فشار را تا حد امکان نزدیک به خط لوله و در بالا خط با زاویه 90 درجه نصب نمود.

 

اگر نحوه اتصال به صورت ذکر شده امکان پذیر نیست، ترانسمیتر فشار باید به گونه ای نصب شود که خطوط اتصال با آن تشکیل یک شیب یک طرفه (حداقل ۱:۱۰ یا ۶ درجه) بدهد.

 

ترانسمیتر فشار باید به گونه ای نصب شود که خطوط اتصال با آن تشکیل یک شیب یک طرفه (حداقل 1:10 یا 6 درجه) بدهد.

اگر امکان نصب ترانسمیتر فشار در قسمت بالا خط وجود نداشته باشد، باید همراه با ترانسمیتر، یک مخزن برای جمع آوری میعانات گازی در پایین ترین نقطه خط نصب شود و همچنین خطوط لوله اتصالی باید شیبی یک طرفه (کمتر از ۱:۱۰ یا ۶ درجه) با ترانسمیتر داشته باشند.

 

اگر امکان نصب ترانسمیتر فشار در قسمت بالا خط وجود نداشته باشد، باید همراه با ترانسمیتر، یک مخزن برای جمع آوری میعانات گازی در پایین ترین نقطه خط نصب شود و همچنین خطوط لوله اتصالی باید شیبی یک طرفه (کمتر از 1:10 یا 6 درجه) با ترانسمیتر داشته باشند.

هنگام اندازه گیری فشار بخار، برای کاهش تاثیرات دمایی، توصیه می شود از تیوب ها (pulse tubes) استفاده کنید. در شرایطی که دمای بخار بیش از ۱۲۵ درجه سانتی گراد است توصیه می شود تیوب توسط آب پر شود.

 

  چطور خرابی سنسورهای فشار هیدرواستاتیک را که با نفوذ رطوبت رخ می‌دهد کاهش دهیم؟

هنگام اندازه گیری فشار بخار، برای کاهش تاثیرات دمایی، توصیه می شود از تیوب ها (pulse tubes) استفاده کنید. در شرایطی که دمای بخار بیش از 125 درجه سانتی گراد است توصیه می شود تیوب توسط آب پر شود.

 

هنگام اندازه گیری فشار بخار، برای کاهش تاثیرات دمایی، توصیه می شود از تیوب ها (pulse tubes) استفاده کنید. در شرایطی که دمای بخار بیش از 125 درجه سانتی گراد است توصیه می شود تیوب توسط آب پر شود.

 

نکات مربوط به اندازه گیری فشار مایعات

برای اندازه گیری فشار مایعات باید ترانسمیتر فشار در زیر خط و حدودا با زاویه ۹۰ درجه نسبت به خطوط لوله متصل شود.

 

برای اندازه گیری فشار مایعات باید ترانسمیتر فشار در زیر خط و حدودا با زاویه 90 درجه نسبت به خطوط لوله متصل شود.

اگر امکان نصب به این صورت وجود ندارد، خطوط لوله باید شیب یک طرفه (حداقل ۱:۱۰ یا ۶ درجه) با ترانسمیتر فشار داشته باشند.

خطوط لوله باید شیب یک طرفه (حداقل 1:10 یا 6 درجه) با ترانسمیتر فشار داشته باشند.

اگر امکان نصب ترانسمیتر فشار در قسمت پایین خط وجود ندارد، باید جمع کننده های گاز در بالاترین قسمت خطوط ارتباطی متصل شوند و همچنین خطوط لوله اتصالی باید شیبی یک طرفه (کمتر از ۱:۱۰ یا ۶ درجه) با ترانسمیتر داشته باشند.

 

اگر امکان نصب ترانسمیتر فشار در قسمت پایین خط وجود ندارد، باید جمع کننده های گاز در بالاترین قسمت خطوط ارتباطی متصل شوند و همچنین خطوط لوله اتصالی باید شیبی یک طرفه (کمتر از 1:10 یا 6 درجه) با ترانسمیتر داشته باشند.

 

 نکته بسیار مهم مرتبط با اندازه گیری فشار های پایین 

در ترانسمیتر های فشار “فشار پایین” مقدار صفر خروجی، تاثیر پذیری زیادی از نحوه نصب و زاویه ترانسمیتر دارد. در طی فرایند تولید ترانسمیتر فشار در کارخانه، مقدار صفر سیگنال خروجی در هنگامی که موقعیت و کانکشن الکتریکی رو به بالا است تنظیم و کالیبره می شود. بنابراین اگر ترانسمیتر فشار “فشار پایین” با زاویه کمتر یابیشتر از ۹۰ درجه نصب شود، صفر ترانسمیتر دچار انحراف خواهد شد.

سخن آخر :

اتوماسیون صنعتی صنعت تک، یک مجموعه تخصصی آموزش ، معرفی و فروش تجهیزات اندازه گیری فشار از جمله سنسور , سنسور فشار ، سنسور آتونیکس , ترانسمیتر فشارترانسمیتر فشار ویکا ، سنسور القایی , پرشر سوئیچ (پرشر سوئیچ دانفوس)و گیج فشار است که به مشتریان خود کمک می کند به راحتی سنسور یا ترانسمیتر مناسب خود را شناسایی و در صورت نیاز خرید کنند. شما همواره می توانید جهت مشاوره و یا راهنمایی با شماره ۰۲۱۴۴۰۳۲۵۷۸ تماس بگیرید.

 

محمدرضا هستم علاقه مند به اتوماسیون و تجهیزات اندازه گیری فشار.

خوشحال میشم توی قسمت نظرات برام دیدگاه تون رو بنویسید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سلیمانی
سلیمانی
2 سال قبل

مطالب مفید بود
تشکر

2
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر بدهید.x
()
x